Tesiórák a Vegyipariban

Első Felvonás – 2015. szeptember 9.

Jövő hét vasárnap kezdődik a Debreceni Diák Ultimate Bajnokság, melynek népszerűsítési kampánya során a Debreceni Vegyipari Szakközépiskolába is elmentünk nevezésre buzdítani a fiatalokat.

Annak ellenére, hogy a nulladik órában tartottuk a rendhagyó tesiórát, egy nagyon pörgős és játékkal teletűzdelt foglalkozást vezényeltünk a 9. évfolyamosoknak, akiket egy tornateremben és két szabadtéri pályán vezettünk be az ultimate rejtelmeibe. Az órán újabb 100 diák ismerkedett meg a korongdobás alapjaival.

Az óra menete már a szokásos módon alakult, egy közös bemutatkozást követően a három helyszínre szétbontottuk a csapatot, ahol immár kisebb csoportokban ment tovább a móka. A gyors melegítést a koronggal való ismerkedés követte, majd óra végéig játék, ahol egyes csapatoknál már előkerültek taktikai elemek is.

Remek kis óra volt, de a korong megy tovább, jövő hét hétfőn is tartunk még órát a Vegyipariban! Akkor másik három osztályt vezetünk be az ultimate frizbi rejtelmeibe. Reméljük, sokan kedvet kaptak, és tolonganak majd a bajnokságon!


Második Felvonás – 2015. szeptember 14.

Eljött a hétfő és eljött a következő testnevelés óra is! Ezúttal utolsó óra, szikrázó napsütés, tizenöt frizbi, nyolcvan diák.

Az óra menete immár a szokásos volt, kicsit megismerkedtünk egymással, majd egy gyors melegítés és sok-sok játék, sok-sok frizbizés következett! Többen nagyon gyorsan ráéreztek a meccselésre és mindenféle dobásokat kipróbáltak, de voltak, akik óvatosabban közelítették meg a dolgokat és több gyakorlás után kezdtek neki a játéknak.

Ez volt a DEDUB népszerűsítő kampányunk záró állomása és vasárnap már indul is a bajnokság. Nevezzetek! Várunk titeket!