DEDUB 2015

A Debreceni Diák Ultimate Bajnokság 2015 őszén négy debreceni suli tíz csapatának részvételével zajlott. A bajnokság szeptember közepén indult és október 18-án fejeződött be. Az egy hónapig tartó küzdelemsorozat körmérkőzéses rendszerben indult, majd keresztmeccsekkel alakult ki a helyosztók párosítása.

DEDUB 2015 - csoportkep

A vándorserleget végül a Fazekas gimi diákjai emelhették magasba, de a bajnokság eredményhirdetéséről senki nem ment haza üres kézzel. A csapatok tagjai a Nagyerdei Víztoronyba, a Nagyerdei Kultúrparkba, a Jégcsarnokba, az Agóra Tudományos Élményközpontba, a Nagytemplomba és a Kerekerdő Élményparkba szóló belépőt nyertek. A résztvevő csapatok nemcsak frizbisportban, hanem kreativitás terén is megmérkőztek, ugyanis a legmókásabb nevet választó alakulat is jutalmat kapott. A névadó versenyben a Fribizlik névre hallgató csapat aratott osztatlan sikert, akik a Reflexshop.hu ajándékcsomagját vihették haza.

  1. Ááááá! (Fazekas M. Gimn.) – vándorserleg és belépő a Debreceni Jégcsarnokba
  2. NewBees (Fazekas M. Gimn.) – belépő a Debreceni Jégcsarnokba
  3. Pucuk (Fazekas M. Gimn.) – belépő a Nagytemplom tornyába
  4. Töpörödött Törpök (Hatvani István Ált. Isk.) – belépő a Nagytemplom tornyába
  5. VUFT (Vegyipari Szakközépisk.) – belépő az Agóra Élményközpontba
  6. Vegyi (Vegyipari Szakközépisk.) – belépő a Nagyerdei Kulturparkba
  7. Fribizlik (Fazekas M. Gimn.) – belépő a Kerekerdő Élményparkba
  8. Repülő Csészealj (Fazekas M. Gimn.) – belépő a Nagyerdei Víztoronyba
  9. Nokedliszaggató Husintók (Fazekas M. Gimn.) – belépő a Nagyerdei Víztoronyba
  10. Jazz Fighters (Csokonai V. M. Gimn.) – belépő az Agóra Élményközpontba

Legsportszerűbb csapat: Nokedliszaggató Husintók – SOTG kupa

Legjobb csapatnév: Fribizlik – reflexshop.hu ajándékcsomag

Részletes eredmények az Ultimate Central oldalain érhetők el, a bajnokság során készült fényképek pedig a verseny facebook oldalán böngészhetők. A Frizbi Híradó négy videó interjú formájában számolt be az eseményről, melyek közül az elsőben a verseny 2015-ös indulásáról esik szó, a második híradóban szurkolói szemmel szerzett benyomásokról esik szó, a harmadikban az újoncok mesélnek az élményeikről, a negyedik film pedig a helyosztók hangulatába ad betekintést. A versenyen szerepelt játékosok listája.