Tesiórák a Lilla Tériben

Ezen a héten immár a harmadik iskolában frizbiztünk, és hirdettük a debreceni diák ultimate bajnokságot. Ezúttal a Lilla Téri Általános Iskola volt a helyszín.

Két testnevelés órát tartottunk hetedik osztályos tanulóknak, akik közül már többen is ismerték a frizbit. Ez annak köszönhető, hogy már több éve jó kapcsolatban áll egymással az iskola és a  Debreceni Frizbi Sportegyesület.

Az órák fegyelmezéssel kezdődtek, és a pályát is meg kellett “tisztítani” az alsósoktól. Rövid ismerkedés és precíz bemelegítés volt a következő teendő, majd a korongoké lett a főszerep, alap dobástechnikát tanultak a lurkók, majd játék következett, melyben nagy szerepet vállaltak a koordinátorok, mivel a szabályokkal és a játék menetével nem mindig sikerült harmóniába kerülni az ifjú frizbiseknek.

Mókás órák voltak, a végén még mindenkit biztattunk, hogy frizbizzen a DEDUB-on, majd elviharzott a siserahad. Szép nap volt, igazi borongós frizbis idővel és újabb 50 diák fogott korongot a kezébe életében először, reméljük nem utoljára.

A DEDUB szeptember 20-án, az országos bajnokság debreceni fordulója után, 16 órától kezdődik a Debreceni Sportcentrum Oláh Gábor utcai sporttelepén. Várunk téged is!